◽احادیث و روایات بسیاری درباره ظهور امام زمان ( عجل الله) روایت شده که وقوع آن را در روز عاشورا وعده دادهاند. البته زمان ظهور سِری است که فقط خداوند از آن آگاه است. اما اشاراتی از جانب معصومین (علیهم السلام) در این باب ذکر شده که در واقع، کد رهگیری رابطه این دو قیام است.
🍀🍀🍀🍀🍀
◽ در اینجا به چند مورد از احادیث مذکور، اشاره میکنیم:
◼ امام محمد باقر ( علیه السلام) میفرمایند:
✔«گویا حضرت مهدی (علیه السلام) را نظاره میکنم که روز شنبه مقارن با روز عاشورا، میان رکن و مقام (رکن زاویهای از کعبه است که حجرالاسود در آن واقع شده و مراد از مقام، مقام حضرت ابراهیم خلیل الله است) ایستاده و جبرئیل پیش روی او ندا سر میدهد که این بیعت، برای خداست. پس، زمین را پر از عدل و داد میکند، همان سان که پر از ظلم و ستم شده بود ».
🥀🥀🥀🥀🥀
◼امام صادق (علیه السلام) میفرمایند:
✔« مهدی ( علیه السلام) در شب بیست و سوم ماه رمضان، به نام مبارکش خوانده میشود و قیام او، در روز عاشوراست. همان روزی که حسین ( علیه السلام) در آن کشته شد».
🥀🥀🥀🥀🥀
◼امام صادق (علیه السلام) میفرمایند:
✔« قائم ( علیه السلام) در روز شهادت جدم حسین( علیه السلام) یعنی عاشورا، قیام خواهد کرد. گویا در آن شنبهای که قیام رخ خواهد داد، همراه او هستم و او را میبینم که بین رکن و مقام ایستاده و حضرت جبرئیل (امین الله) ندا سر میدهد که این بیعت برای خداست. شیعیان مهدی (عجل الله) از اطراف عالم با طی الارض جمع شده و با ایشان بیعت مینمایند و خداوند توسط او جهان را پر از عدل و داد میکند، همانطور که پر از ستم و جور شده بود».
🥀🥀🥀🥀🥀
◼امام باقر (علیه السلام) میفرمایند:
✔«آیا میدانید که عاشورا چه روزی است؟ همانا آن، روزی است که توبه حضرت آدم و حوا (علیه السلام) به درگاه خداوند پذیرفته شد. روز پیروزی موسی بر فرعون و غرق شدن فرعونیان است. روز پذیرفته شدن توبه حضرت یونس (علیه السلام) و روز تولد حضرت ابراهیم (خلیل الله) است. روز شهادت جدم حسین( علیه السلام ) و روز قیام حضرت مهدی (عجل الله) است».
🥀🥀🥀🥀🥀
◼در روایت دیگری از ایشان اینطور آمده است:
✔ «زمان گردهمایی قائم (عجل الله ) و شیعیان او که از نقاط مختلف جهان هستند شب جمعه مقارن با شب نهم محرم الحرام و در مکه خواهد بود».
🥀🥀🥀🥀🥀
◼نکته:
◽ در مورد اختلاف روایات برای روز ظهور، که جمعه یا شنبه خواهد بود، ذکر این توضیح الزامی است که؛ بنابر احادیث و روایات، جمعه روز ظهور معرفی شده و شنبهای که مقارن با روز عاشورا است، روز قیام آن حضرت و برپایی حکومت جهانی ایشان ذکر شده است. از این رو تناقضی میان روایات وجود ندارد.
◽با توجه به مطالب ذکر شده، دریافتِ این مهم، که قیام امام حسین (علیه السلام) در روز عاشورا پیوندی ناگسستنی با قیام حضرت مهدی (عجل الله) در عصر ظهور دارد، دشوار نیست.
◽ظهور در امتداد عاشورا است و مسیری که امام مهدی (علیه السلام) پس از ظهور، از مکه تا کوفه خواهد پیمود، همان مسیری است که امام حسین (علیه السلام) قصد داشت از مکه تا کوفه بپیماید. اما با حیلت و مکر ابن زیاد و غفلت کوفیان به پایان نرسید و کربلا، نقطه عطف این هجرت شد. نقطه عطفی برای طول تاریخ و برای تمام عالمیان.
◽کربلا دیگر یک شهر نیست. کربلا نماد یک مکتب است. مکتبی که حق طلبی و حقیقت جویی را تعلیم میدهد. مکتبی که بنیانگذار یک فرهنگ شد؛ «فرهنگ عاشورا» و در امتداد آن، « فرهنگ انتظار » برای ظهور قائم آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم).
اللهم عجل لولیک الفرج
بسم الله الرحمن الرحیم
این سایت گردهمایی عاشقان امام مهدی ع، حجت بن الحسن عسکری ع، امام حی همان امام فراموش شده از یادهاست. باشد تا جمعی گرد هم آییم و یاد آن امام رفته از یادها را زنده کنیم. اللهم عجل لولیک الفرج
فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.