menusearch
toloekhorshid.ir

جنگ آذریایجان - تنش ها میان تهران و باکو- رویدادهای ظهور

جستجو
يكشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۷:۳۳:۰۷
۱۴۰۲/۵/۱۳ جمعه
(1)
(0)
جنگ آذریایجان - تنش ها میان تهران و باکو- رویدادهای ظهور
 جنگ آذریایجان - تنش ها میان تهران و باکو- رویدادهای ظهور

جنگ در آذربایجان از اتفاقات مهم قبل ظهور، طبق روایات آل محمد (ع)


🔸️در کتاب‌های الغیبة نعمانی، الملاحم و الفتنِ ابن طاووس، إثبات‏ الهداةِ حر عاملی از امام صادق (ع) از گدازه‌های آتش در آذربایجان روایت شده‌است. در این روایات از کلمۀ «لابدّ لنار، گریزی نیست از آتش» استفاده شده است که احتمال وقوع آن را بسیار بالا می‌برد.


🍀 عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: إِنَّهُ قَالَ لِي أَبِي: لَا بُدَّ لِنَارٍ مِنْ آذَرْبِيجَانَ لَا يَقُومُ لَهَا شَيْ‏ءٌ وَ إِذَا کَانَ ذَلِکَ فَکُونُوا أَحْلَاسَ بُيُوتِکُمْ وَ أَلْبِدُوا مَا أَلْبَدْنَا فَإِذَا تَحَرَّکَ مُتَحَرِّکُنَا فَاسْعَوْا إِلَيْهِ وَ لَوْ حَبْواً وَ اللَّهِ لَکَأَنِّي أَنْظُرُ إِلَيْهِ بَيْنَ الرُّکْنِ وَ الْمَقَامِ يُبَايِعُ النَّاسَ عَلَى کِتَابٍ جَدِيدٍ عَلَى الْعَرَبِ شَدِيدٌ وَ قَالَ وَيْلٌ لِطُغَاةِ الْعَرَبِ مِنْ شَرٍّ قَدِ اقْتَرَبَ.


🍀ابوبصير از امام صادق روايت کرده که آن حضرت فرمود: پدرم- امام باقر عليه السّلام- به من فرمود:


🍀ناگزير آتشى (جنگی) از منطقه آذربايجان، زبانه خواهد کشيد که هيچ چيز در مقابلش نتواند ايستاد (گسترش می‌یابد)، چون چنين شود خانه‌‏نشين باشيد (بى‏‌طرف بمانيد) و تا آنگاه که ما در خانه نشسته‌‏ايم شما نيز در این آتش خانه‌نشین باشید و چون قیام‌کننده از طرف ما (امام عصر) حرکت مى‌‏کند و فعّاليت خود را آغاز کرد به سوى او بشتابيد اگر چه بر دست و زانو (به هر نحو ممکن). به خدا سوگند گوئى هم‌اکنون به او (امام مهدی) مى‏‌نگرم که ميان رکن و مقام در مکه به فرمانى جديد از مردم بيعت مى‌‏گيرد، فرمانى که بر عرب، سخت گران است، و پدرم فرمود: واى بر سرکشان عرب از شرّى که به آنان هنگامه ظهور روى خواهد کرد.


📙 ابن طاووس، الملاحم و الفتن، ص ۳۷۰.، حر عاملی، إثبات‏ الهداة‏، ج۵، ص ۱۵۸.، نعمانی، الغیبة، ص ۱۹۴ و ۲۶۳.

محدودۀ جغرافیایی آذربایجان
آذربایجان، دقیقا کدام منطقه مقصود است؟


🍀 براساس کتاب‌های تاریخی (بوالفداء، تقوم البلدان، ص۴۴۰، اصطخری، مسالک الممالک، ص181، مدنی، الطراز الاول، ج ۷، ص۲۴، یعقوبی، البلدان، ص۷۹، مدنی، الطراز الاول، ج۷، ص۲۴.) بلاد آذربایجان در زمان صدور نص مشتمل بر مناطقی در آذربایجان ایران (اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی) و مناطقی همچون اَرَّان و جمهوری آذربایجان تا برزند (تفلیس) گرجستان در قلب قفقاز و حتی محدوده وسیعی از جنوب غربی روسیه و شمال شرقی ترکیه تا سواحل دریای سیاه (بحر القرم) متصل به جزیره کریمه را شامل می‌شود و تا مرزهای امپراطوری بیزانس (روم شرقی) امتداد داشته است.


🍀 بنابراین هرچند دقیقا مشخص نیست مقصود از آتش جنگ در آذربایجان، کدام ناحیه معیّن، مراد است؟ اما قدر متیقّن، جنگ در محدوده سرزمین «آذربایجان تاریخی» که تا سواحل دریای سیاه نیز امتداد داشته است، برپا خواهد شد.


نقشه سرزمین تاریخی آذربایجان
احتمال اول:

 

جنگ آذربایجان مذکور در احادیث همان جنگ روسیه و اوکراین است.
🔸️در حالی که از آغاز حمله روسیه به اکراین بیش از یک سال می‌گذرد، با اعلام انگلیس مبنی بر ارسال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف‌شده به اوکراین این جنگ شکل جدیدی به خود گرفته‌است.


سه‌شنبه ۱ فروردین
🔸️ انگلیس روز سه‌شنبه اول فروردین ماه اعلام کرد لندن آماده انتقال مهمات حاوی اورانیوم ضعیف‌شده به اوکراین است. آنابل گلدی، معاون وزیر دفاع انگلیس گفت: «به‌همراه ارائه یک اسکادران از تانک‌های جنگی چلنجر‌ـ‌2 به اوکراین، ما مهمات لازم، از جمله گلوله‌های زره‌زن حاوی اورانیوم ضعیف‌شده، را نیز تأمین می‌کنیم».
🔸️در این رابطه، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در واکنش به این تصمیم مقامات انگلیسی روز سه‌شنبه ۱ فروردین در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی پس از مذاکراتش با شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین درباره قصد انگلیس برای ارسال گلوله‌های دارای اورانیوم ضعیف‌شده به اوکراین هشدار داد که اگر کی‌یف چنین مهماتی را به‌دست آورد، مسکو مجبور است تا به اقدام «غرب به عنوان آغازکننده استفاده از تسلیحاتی با اجزای هسته‌ای، متقابلا پاسخ دهد.»


چهارشنبه ۲ فروردین
🔸️در توجیه استفاده از این سلاح‌های کشنده، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید چهارشنبه ۲ فروردین مدعی شد که مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده سلاح های متعارف هستند و خطر رادیواکتیو ایجاد نمی‌کنند.


جمعه ۴ فروردین
روز جمعه ۴ فروردین شبکه خبری المیادین به نقل از ایگور کریلوف فرمانده واحد دفاع زیستی، شیمیایی و پرتویی ارتش روسیه گزارش داد، آمریکا در جریان حمله به عراق، دستکم از ۳۰۰ تن اورانیوم ضعیف شده استفاده کرد.
🔹️ کریلوف در این زمینه ادامه داد: واشنگتن در آن زمان، برای حمله به اهدافی در شهرهای عراق از جمله العماره، بغداد، بصره، کربلا و الفلوجه، از اورانیوم به شکل گسترده استفاده می‌کرد.
🔸️ این فرمانده ارشد روس افزود: به خاطر استفاده از این گلوله‌ها، وضعیت پرتویی در شهر الفلوجه بسیار بدتر از شهرهای هیروشیما و ناکازاکی بود. این شهر، چرنوبیل دوم نامیده می‌شود.


🔹️کریلوف خاطر نشان کرد: به گفته دولت عراق، در سال ۲۰۰۵، میانگین ابتلا به سرطان در این کشور به خاطر استفاده از گلوله‌های [حاوی] اورانیوم ضعیف شده از ۴۰ به ۱۶۰۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر افزایش یافته است. وی با بیان اینکه بغداد به همین دلیل از آمریکا در سال ۲۰۲۲ شکایت کرد و خواستار پرداخت غرامت شد، تصریح کرد: گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف شده به طور خاص، از سوی ناتو مورد استفاده قرار گرفت.


دوشنبه ۷ فروردین
انتشار تصاویری که ارسال این تسلیحات را تایید می‌کند.


🔸️به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، نشریه «دِکلاسیفاید» روز دوشنبه ۷ فروردین با انتشار فیلم و تصاویری مستند فاش ساخت وزارت دفاع انگلیس مهماتی حاوی اورانیوم ضعیف‌شده در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است.
🔹️این نشریه با انتشار تصاویری از یک فیلم مستند که وزارت دفاع انگلیس منتشر کرده است نشان می‌دهد سربازان اوکراینی در حالی که مشغول تمرین نظامی با تانک هستند، همزمان در حال آموزش یادگیری استفاده از گلوله‌های جنگی حاوی اورانیوم ضعیف‌شده در جبهه درگیری با روسیه‌اند.


🔸️ به نوشته این نشریه، وزارت دفاع انگلستان در پشتیبانی تسلیحاتی خود به ارتش اوکراین علاوه بر موشک‌های حاوی اورانیوم تضعیف‌شده، ۱۴ دستگاه تانک از نوع کلاس «چلنجر تیپ ۲» به کی‌یف برای استفاده ضد مسکو ارائه کرده است.
🔹️نشریه کلاسیفاید به نقل از «دوگ ویر»، کارشناس امور نظامی اذعان کرد خمپاره‌هایی که در ویدئو آموزشی نظامیان اوکراین پخش شده از نوع «CHARM3 120» است که ارتش انگلیس از آن استفاده می‌کند. این کارشناس در ادامه با اشاره به قدرت تخریب کنندگی بالای سرجنگی این خمپاره‌ها افزود هنگامی که این خمپاره‌ها به اهداف نظامی سختی مانند تانک یا نفربر زرهی اصابت کند، کاملاً این ادوات متلاشی می‌شوند. به دنبال آن گاز سمی و خطرناک اورانیوم و مواد شیمیایی آن در هوا متصاعد می‌شود که برای انسان بسیار خطرناک است.


جمعه ۱۱ فروردین
جیمز کریوکی معاون نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل متحد «روز جمعه ۱۱ فروردین با ایراد سخنانی در نشست شورای امنیت ادعا کرد:
🔸️تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده که دولت لندن در راستای سیاست‌های ماجراجویانه خود درصدد ارسال به جبهه اوکراین است، مهمات جنگی متعارف بشمار می‌رود.

 
احتمال دوم:
تحولات آذربایجان
تنش‌ها میان تهران و باکو


🔹️ تنش‌ها و اتهام‌زنی‌ها در روابط ايران و جمهوری آذربايجان باکو در طی سه دهۀ گذشته به خصمانه‌ترين وضع خود رسیده است. این تنش‌ها در حالی ادامه پیدا کرده است که نگرانی‌ها سوءمحاسبه و رويارويی نظامی گسترده در منطقه افزايش پيدا کرده است. در طول تعطيلات نوروز رسانه‌ها از تجمع نظاميان آذربايجان در نوار مرزی ارمنستان برای انجام يک عمليات گسترده با هدف تصرف بخش‌هايی از استان سيونيک ارمنستان در مرز ايران خبر دادند، همزمان منابع غيررسمی در ايران هم از آماده‌باش نيروهای ايرانی در شمال غربی کشور برای مقابله با هرگونه اقدام نظامی عليه منافع ايران خبر داده‌بودند.
🔸️آذربايجان قصد دارد با تصرف بخش‌هايی از خاک ارمنستان يک کريدور زمينی برای اتصال سرزمين اصلی اين کشور به جمهوری‌ خودمختار نخجوان ايجاد کند. ايجاد چنين کريدوری در شمال ايران باعث خواهد شد که مرزهای زمينی ايران با ارمنستان از بين برود. همزمان با تحرکات نظامی آذربايجان، رويدادهای ديگری نيز رخ داد که نگرانی‌ها در مورد روابط دو کشور را افزايش داده است.


پنجشنبه ده فروردین
🔹️ دهم فروردين ماه سال جاری، فاضل مصطفی، يکی از نمايندگان پارلمان آذربايجان در مقابل منزلش هدف حمله تروريستی قرار گرفت. هر چند اين نماينده آذربايجانی از اين سوءقصد جان سالم به در برد، اما آيهان حاجی‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه آذربايجان مدعی شد در تحقيقات اوليه درباره ترور فاضل مصطفی اثر انگشت ايران مشاهده می‌شود.
🔸️ يک روز پيش از اين سوءقصد وزير امور خارجه جمهوری آذربايجان، جيحون بايرامف برای افتتاح سفارتخانه اين کشور به اسراييل سفر کرده‌بود.
🔹️ايران، باکو را متهم می‌کند که با استقرار عناصر اسراييلی در خاک خود، امنيت ملی ايران را به خطر انداخته است.

اظهارات ضدايرانی وزير خارجه اسراييل در حضور همتای آذربايجانی


وزير خارجه جمهوری آذربايجان در روز ۹ فروردین ماه به هدف گشايش سفارت اين کشور در سرزمين‌های اشغالی به اسرائیل سفر کرد. الی کوهن وزير خارجه رژيم صهیونیستی در ديدار با جيحون بايراموف گفت: «اسراييل و آذربايجان درک مشابهی از تهديدات ايران دارند.» کوهن همچنين افزود: «جمهوری اسلامی علاوه بر تهديد مناطق ما، کل خاورميانه را هم بی‌ ثبات می‌کند.»

در واکنش به اين اظهارات، روز يازدهم فروردين ماه ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران در توئیتی نوشت: «از دولت آذربايجان خواستيم در مورد سخنان وزير خارجه رژيم صهيونيستی مبنی بر توافق با آذربايجان برای تشکيل جبهه متحد عليه ايران توضيح دهد.» وی تاکيد کرد: «سخنگوی وزارت خارجه آذربايجان طفره رفت و سراغ اتهام‌زنی‌های جديد عليه ايران رفت. ‏آيا تداوم سکوت، مهر تأييد ضمنی بر اظهارات شريک استراتژيک باکو نيست؟»


سه روز بعد عباس موسوی سفير ايران در آذربايجان در رابطه با موضوع مذکور به وزارت خارجه اين کشور احضار شد. اين رويدادها در حالی رخ می‌دهند که روزنامه هاآرتص ماه گذشته در خصوص شکل‌گيری ائتلاف راهبردی بين اسراييل و آذربايجان، نوشته بود: «باکو در ازای دريافت ميليارد‌ها دلار تسليحات اسراييلی، به اسراييل امکان داده از يک پايگاه هوايی اين کشور برای حملات احتمالي عليه ايران استفاده کند.» گزارشي که اگرچه با سکوت مقامات اسراييل همراه بود، اما مختار محمد‌اف، اولين سفير آذربايجان در تل‌آويو، در گفت‌وگو با جروزالم پست اينطور عنوان می‌کند که «ارتش اسراييل نخواهد توانست از خاک آذربايجان عليه ايران استفاده کند و جت‌های اسراييلي نيز اجازه سوخت‌گيری در پايگاه هوايی در آذربايجان برای عمليات احتمالی عليه ايران را ندارند.»

اختلاف نظر در مورد کريدور زنگزور


مهم‌ترين مساله مورد اختلاف ميان تهران و آذربايجان، موضوع تلاش آذربايجان برای ايجاد يک مسير زمينی از طريق خاک ارمنستان بين سرزمين اصلی و جمهوری خودمختار نخجوان با عنوان کريدور زنگزور است. تهران معتقد است که چنين اقدامی باعث قطع ارتباط مرزهای زمينی ايران و ارمنستان می‌شود و ژئوپوليتيک منطقه را به شکل چشمگيری تغيير می‌دهد. ايران رسما مخالفت خود را با چنين اقدامی اعلام کرده است و در طول ماه‌های گذشته با انجام رزمايش‌هايی در نوار مرزی شمال غرب کشور، عملا نشان داده که ممکن است در صورت اقدام نظامی آذربايجان عليه ارمنستان، امکان استفاده از زور از سوی ايران وجود دارد. آبان ماه سال گذشته، نيروی زمينی سپاه پاسداران با انجام رزمايشی در شمال غربي کشور، عمليات عبور از رودخانه ارس را تمرين کرد که نشان از جديت ايران برای مقابله با اقدام احتمالی آذربايجان داشت.


اللهم عجل لولیک الفرج.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

پرسش های متداول

پرسش های متداول

وظیفۀ شیعیان در زمان غیبت امام مهدی ع چیست؟

اللهم عجل لویلک الفرج

اللهم عجل لویلک الفرج

گردهمایی های مهدوی

گردهمایی های مهدوی

خدایا برسان مهدی موعودت را! جمع شده ایم تا ظهور حضرتش را از خدا بخواهیم

طراحی توسط سایت ساز یوتاب