menusearch
toloekhorshid.ir

آیا جنگ اخیر فلسطین و اسرائیل از نشانه های ظهور امام مهدی است؟

جستجو
يكشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ | ۰۷:۵۸:۵۰
۱۴۰۲/۸/۲۳ سه شنبه
(4)
(0)
آیا جنگ اخیر فلسطین و اسرائیل از نشانه های ظهور امام مهدی است؟
آیا جنگ اخیر فلسطین و اسرائیل از نشانه های ظهور امام مهدی است؟

نگاهی به جنگ فلسطین و اسرائیل

در مقاله دیگری به جنگ فلسطین و اسرائیل به طور کامل پرداخته ایم و تمام اتفاقات این جنگ را بررسی کرده ایم. اما در اینجا خلاصه ای از این مطلب را می‌خوانیم:

در اکتبر سال ۲۰۲۳ با حمله گروه حماس به اسرائیل درگیری های این دو کشور شروع شد. اسرائیل در ابتدا به هدف تهدید حماس برای پس دادن گروگان های اسرائیلی و تضعیف این گروه با حملات هوایی غزه را مورد هجوم قرار داد که در نهایت با کشته شدن هزاران غیر نظامی فلسطینی و کشته شدن افسران ارشد حماس و اشغال مناطق بیشتری از فلسطین شدت حملات کمتر شد. در این حملات بیشتر روئسای گروه حماس ترور شدند که در جواب ایران هم حملات موشکی و پهپادی به مقر موساد و دیگر اماکن نظامی اسرائیل انجام داد.

آمریکا هم به هدف حمایت از متحد خود نیروهایی به خاورمیانه فرستاد و سپاه اسرائیل را با پدافند های تدافعی یا موشک های جدید تجهیز کرد که این موضوع باعث قدرت گرفتن اسرائیلی ها در حمله به غزه شد.

این جنگ در نهایت با میانجگری قطری ها در دسامبر ۲۰۲۴ و آتش بس موقت آرام شد و بعد از آن رفته رفته حملات اسرائیل به فلسطین شدت کمتری پیدا کرد و نتانیاهو و ارتش اسرائیل بیشتر روی لبنان متمرکز شدند.

آیا جنگ اخیر فلسطین و اسرائیل مقدمۀ فتح بیت المقدس توسط پرچم های سیاه (یاران صاحب الزمان ع ) است؟
یکی از مناطقی که در رخدادهای آخرالزمان و وقایع ظهور امام مهدی (ع) اهمیت بسیاری دارد فلسطین و بیت المقدس است. در قران و روایات اهل بیت (ع) به بیت المقدس اشاره شده است.

خداوند متعال در آیه ۴ تا ۷ سورۀ اسراء می‌فرماید:

 

وَقَضَيْنَا إِلَىٰ بَنِي إِسْرَائِيلَ فِي الْکِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا کَبِيرًا ﴿٤﴾ فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ أُولَاهُمَا بَعَثْنَا عَلَيْکُمْ عِبَادًا لَنَا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ فَجَاسُوا خِلَالَ الدِّيَارِ ۚ وَکَانَ وَعْدًا مَفْعُولًا ﴿٥﴾ ثُمَّ رَدَدْنَا لَکُمُ الْکَرَّةَ عَلَيْهِمْ وَأَمْدَدْنَاکُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَجَعَلْنَاکُمْ أَکْثَرَ نَفِيرًا ﴿٦﴾ إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِکُمْ ۖ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا ۚ فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوءُوا وُجُوهَکُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ کَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا ﴿٧﴾

 

ما در تورات به بنی اسرائیل خبر دادیم که قطعاً دو بار در زمین فساد می‌کنید و [در برابر طاعت خدا] به سرکشی و طغیان [و نسبت به مردم به برتری جویی و ستمی] بزرگ دچار می‌شوید (۴). پس هنگامی که [زمان ظهور] وعده [عذاب و انتقام ما به کیفر] نخستین فسادانگیزی و طغیان شما فرا رسد، بندگان سخت پیکار و نیرومند خود را بر ضد شما برانگیزیم، آنان [برای کشتن، اسیر کردن و ربودن ثروت و اموالتان] لابه لای خانه ها را [به طور کامل و با دقت] جستجو می‌کنند؛ و یقیناً این وعده ای انجام شدنی است. (۵). سپس پیروزی بر آنان را به شما باز می‌گردانیم و شما را به وسیله اموال و فرزندان تقویت می‌کنیم، و نفرات [رزمی] شما را بیشتر می‌گردانیم (۶). اگر نیکی کنید به خود نیکی کرده اید، و اگر بدی کنید به خود بدی کرده اید. پس هنگامی که [زمان ظهور] وعده دوم [برای عذاب و انتقام] فرا رسد، [پیکارگرانی بسیار سخت گیر بر ضد شما برمی انگیزیم] تا شما را [با دچار کردن به مصایب سنگین و گزند و آسیب فراوان] غصه دار و اندوهگین کنند و به مسجد [الاقصی] درآیند، آن گونه که بار اول درآمدند تا هر که و هر چه را دست یابند، به شدت در هم کوبند و نابود کنند (۷).


در روایات اهل بیت (ع) این آیات ۴ تا ۷ سورۀ اسراء به زمان ظهور امام مهدی (ع) تفسیر شده است. در کتاب تفسیر عیاشی آمده است:

 

عَنْ صَالِحِ بْنِ سَهْلٍ عَنْ أَبِی‌عَبْدِ‌اللَّهِ (فِی قَوْلِهِ تَعَالَی وَ قَضَیْنا إِلی بَنِی إِسْرائِیلَ فِی الْکِتابِ لَتُفْسِدُنَّ فِی الْأَرْضِ مَرَّتَیْنِ قَالَ قَتْلُ عَلِیِّ‌بْنِ‌أَبِی‌طَالِبٍ وَ طَعْنُ الْحَسَنِ وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا کَبِیراً قَالَ قَتْلُ الْحُسَیْنِ فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما إِذَا جَاءَ نَصْرُ دَمِ الْحُسَیْنِ بَعَثْنا عَلَیْکُمْ عِباداً لَنا أُولِی بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّیارِ قَوْمٌ یَبْعَثُهُمُ اللَّهُ قَبْلَ خُرُوجِ الْقَائِمِ فَلَا یَدَعُونَ وَتَراً لآِلِ مُحَمَّدٍ إِلَّا قَتَلُوهُ وَ کانَ وَعْداً مَفْعُولاً.

 

صالح‌بن‌سهل گوید: از امام صادق (علیه السلام) درباره این قول خداوند: وَ قَضَیْنا إِلی بَنِی إِسْرائِیلَ فِی الْکِتابِ لَتُفْسِدُنَّ فِی الْأَرْضِ مَرَّتَیْنِ پرسیدم. فرمود: «منظور کشته شدن علی (علیه السلام) و نیزه‌خوردن امام حسن (علیه السلام) است. در مورد وَ لَتَعْلُنَّ عُلُوًّا کَبِیراً فرمود: «منظور کشته شدن امام حسین (علیه السلام) است». و در مورد: فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما فرمود: وقتی یاری خون حسین (علیه السلام) فرا رسد». و در مورد: بَعَثْنا عَلَیْکُمْ عِباداً لَنا أُولِی بَأْسٍ شَدِیدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّیارِ؛

 

فرمود: «منظور گروهی هستند که خدا قبل از قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، آنان را برمی‌انگیزد و هیچ ظالم و جنایتکاری نسبت به آل محمّد دعوت نمی‌کنند مگر اینکه او را می‌سوزانند؛ و این وعده‌ایست قطعی».

 

    تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۸، ص۸۸ الکافی، ج۸، ص۲۰۶/ بحارالأنوار، ج۵۳، ص۹۳/ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۲۷۱/ العیاشی، ج۲، ص۲۸۱/ کامل الزیارات، ص۶۲/ نورالثقلین/ البرهان


روایات اهل بیت (ع) دربارۀ فتح بیت المقدس
یکی از روایاتی که در منابع شیعه و سنی ذکر شده‌است روایتی است که از اهتزار پرچم‌های سیاه در بیت المقدس خبر داده است.

این روایت را عده ای از علمای سنی مانند ترمذی در کتاب سنن ج۳/ص ۳۶۲ و احمد بن حنبل در مسند و ابن کثیر در کتاب نهایه و بیهقی در کتاب دلائل نقل کرده اند و ابن صدیق مغربی در رساله خود که در رد ابن خلدون نوشته، آن را صحیح دانسته. عبارت حدیث این است:

درفش های سیاه از خراسان بیرون آیند که چیزی جلودارشان نیست تا در ایلیاء (قدس) به اهتزاز درآیند ". کتاب ابن حماد ص ۸۴.

شبیه این روایت در منابع شیعه روایت شده و احتمال دارد که این روایت جزئی از روایت قبلی باشد (الحاوى للفتاوى ۲/ ۶۸.)


همچنین محمّد بن حنفيه ميگويد: بيرق سياهى از بنى عباس خروج ميکند آنگاه از خراسان بيرقهاى سياهى خروج ميکنند که کلاه (صاحب) آنها سياه و لباسشان سفيد خواهد بود. جلو آنها مردى از (بنى) تميم است که آن را شعيب بن صالح يا صالح بن شعيب ميگويند، اصحاب سفيانى را شکست ميدهد تا اينکه وارد بيت المقدس شود و سلطنت آن را براى مهدى عليه السّلام مسخر نمايد و سيصد نفر از شام بسوى او حاضر خواهند شد. بين خروج آن و بين اينکه تسليم امر مهدى عليه السّلام شود هفتاد و دو ماه خواهد بود.

فتنه و آشوب‌هاى آخر الزمان،باب ۹۲ ص۳۵


معنای این احادیث روشن و حاکی از تحرک نظامی و پیشروی نیروها از ایران به سوی قدس است که بیت ایل و ایلیاء نیز نامیده میشود. نویسنده مجمع البحرین گفته است که " إیل به زبان عبری و یا سریانی، نامی از نام های خداوند بزرگ است و کلماتی مانند جبرائیل، میکائیل و اسرافیل به معنای عبد الله و تیم الله است. و ایل همان بیت المقدس است. و گفته شده بیت ایل به معنای خانه خدا است چون کلمه ایل به لغت عبرانی یعنی خدا " و در کتاب شرح قاموس گفته است که " کلمه ایلیا نام شهر بیت المقدس است ".


محدثان تصریح کرده اند که مراد از این درفش های وعده داده شده، پرچم های عباسیان نیست (شعار دولت عباسیان، لباس و پرچم های سیاه بود) ابن کثیر در برخی روایات که از پیامبر صلی الله علیه و آله نقل شده، بین درفش های عباسیان که مسیر و هدفشان دمشق بوده و پرچمهای یاران مهدی علیه السلام که هدفشان قدس است، فرق گذاشته اند. از آن جمله روایتی است که ابن حماد از محمد بن حنفیه و سعید بن مسیب نقل کرده که گفت: پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود:

" درفش هایی از ناحیه مشرق به اهتزاز درآید که مربوط به بنی عباس است و تا زمانی که اراده خداوند تعلق گیرد، باقی خواهد بود. سپس درفش های سیاه به اهتزاز درآید که مربوط به بنی عباس است، سپس پرچمهای دیگری از سوی خراسان به اهتزاز درآید که حاملان آن کلاه های سیاه و لباسهای سفید بر تن دارند، پیشاپیش آنان مردی است بنام صالح از قبیله تمیم، طرفداران سفیانی را شکست دهند. تا در بیت المقدس فرود آیند و پایگاه دولت مهدی علیه السلام را فراهم آورند ".


به نظر میرسد که مراد از این حرکت به طرف قدس، حمله حضرت مهدی علیه السلام برای آزادی فلسطین و قدس است، اما احتمال دارد که منظور، آغاز حرکت خراسانیها به سوی قدس باشد. حرکتی که قبل از ظهور صورت میپذیرد. پرچم هاى سياه از خراسان مى آيد و ياران مهدى به بيت المقدس وارد مى شوند.  

در حدیث محمد بن حنفیه آمده است:

پرچم سیاه بنی العباس بلند می‌شود، سپس پرچم های سیاه دیگری از خراسان برافراشته می‌گردد، لباس های آنان سفید است و پیشاپیش آنها فردی به نام شعیب بن صالح است، تا در بیت المقدس فرود آید و زمینه را برای حکومت مهدی علیه السّلام فراهم سازد

الحاوى للفتاوى ۲/ ۶۷ و الفتاوى الحديثيه ۴۲


از امام علی علیه السّلام روایت شده است که فرمود:

قبل از قیام مهدی علیه السّلام، مردی از خاندان او [مهدی علیه السّلام ] در مشرق زمین قیام می‌کند... و به سوی بیت المقدس رهسپار می‌گردد.

سنن ترمذى ۲۲۶۹/ ۴ و کنز العمال، ۳۸۶۵۲/ ۱۴.


در روایت ابوهریره از پیامبر صلّی اللّه علیه و اله آمده است:

... آن گاه که سنت من دگرگون شود، یاورشان از سرزمینی به نام خراسان با پرچم های سیاه قیام می‌کند، هیچ کس با آنها مقابله نمی‌کند مگر آن که او را شکست می‌دهند و بر هرکه در مقابل آنها بایستد پیروز می‌شوند، تا پرچم هایشان به بیت المقدس نزدیک شود.

ابراز الوهم المکنون

در روایت کعب بن علقمه، شجاعت فرمانده آنان چنین توصیف شده است: اگر با کوه ها بجنگد آنها را نابود سازد، تا وارد ایلیاء [بیت المقدس ] شود.

الحاوى للفتاوى ۲/ ۶۸.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر

پرسش های متداول

پرسش های متداول

وظیفۀ شیعیان در زمان غیبت امام مهدی ع چیست؟

اللهم عجل لویلک الفرج

اللهم عجل لویلک الفرج

گردهمایی های مهدوی

گردهمایی های مهدوی

خدایا برسان مهدی موعودت را! جمع شده ایم تا ظهور حضرتش را از خدا بخواهیم